NÁVŠTĚVA SWAROVSKI KRISTALLWELTEN VE WATTENS

K práci designéra neodmyslitelně patří sebevzdělávání a poznávání míst, která jsou s daným oborem spjata. V červenci 2021 se mi konečně podařilo navštívit Swarovski Kristallwelten ve městě Wattens v Rakousku.

Pokud čekáte klasickou výstavu produktů, tak rozhodně budete překvapeni. Celý areál je totiž pojat velmi umělecky, spíše než jen jako prezentace sortimentu, který si člověk může koupit. A to mě moc zaujalo!

Areál se nachází hned vedle jedné z fabrik Swarovski v údolí Wattens jen patnáct minut od Innsbruku. Unikátní venkovní instalace návštěvníka dovedou k podzemní budově, ve které se ukrývá mnoho místností.

Každá místnost je pak uchopena jednotlivými designéry a umělci a naplněna jejich autorskými expozicemi, které mají opět spíše než suše prezentovat výrobky, navodit celkovou atmosféru a určitou situaci.


Mé nejoblíbenější místnosti byly: Crystal Dome, která patří mezi stálé expozice a ve které jako byste stáli uprostřed obřího krystalu. Pak také místnost se srdíčky, která byla velmi velmi barevná a hravá. V neposlední řadě také místnost s vlakovou dráhou. Všechny místnosti byly však laděny do mírně dekadentního stylu a myslím, že se časem obměňují, takže na tomto místě určitě nejsem naposledy ;)

Není to klasický zážitek, který byste možná čekali, ale pokud se ocitnete v této oblasti, tak rozhodně stojí Swarovski Kristallwelten za návštěvu.
Nemohla jsem odjet bez prohlédnutí nové kolekce navržené kreativní ředitelkou Swarovski Giovannou Engelbert a samozřejmě jsem si odvezla i jeden kousek.
Více informací se dozvíte na www.kristallwelten.swarovski.com

Leave a comment