PRSTEN "CLADDAGH" V DRAŽBĚ NA BE CHARITY GALA VEČEŘI

Bylo mi ctí se 16. června zúčastnit tradiční Be Charity gala večeře, jejíž součástí byla i dražba uměleckých děl, designových předmětů a jedinečných zážitků.

Událost se konala v nádherných prostorách Národního muzea v Praze, které je zároveň partnerem Nadačního fondu Be Charity. Celý večer moderoval pan Marek Vašut a především během aukce, která následovala hned po večeři, nás velmi mile a vtipně bavil. Několikachodové menu od Zátiší catering doprovázeli špičkoví umělci, jako je pianista Ivo Kahánek, sopranistka Olga Jelínková nebo basbarytonista Adam Plachetka (jehož hlas a projev mě úplně přenesl do éry Oldřicha Nového…).

V aukci, jež čítala mnoho předmětů, se vedle obrazu od dobře známého Pasty Onera, série fotografií od Jana Saudka a hned po váze od Bořka Šípka, dražilo i mé nejnovější dílo, prsten "Claddagh", který je vyroben podle slavné historické předlohy. Historii prstene Claddagh Vám přináším v dalším článku (zveřejním brzy). Částka, za kterou se vydražil, je padesát tisíc korun českých a snad nevadí, když prozradím, že prsten vydražili báječní manželé Komárovi, kteří stojí za českou značkou Dermacol.

Be Charity gala večeře s dražbou vynesla nádhernou částku 4.744.000 korun. Veškerý výtěžek ze získaných prostředků z dražby bude rozdělen do poslední koruny a podpoří tři specializovaná nemocniční oddělení – oddělení akutní dětské rehabilitace FN Motol Prof. PaedDr. Pavla Koláře, Ph.D., Centrum dětské plastické chirurgie Kliniky plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady Prof. MUDr. Andreje Sukopa, Ph.D. a Perinatologické centrum Gynekologicko-porodnické kliniky U Apolináře Prof. MUDr. Antonína Pařízka, CSc.

Děkuji zakladatelce NF Be Charity Barbaře Nesvadbové a ředitelce NF Be Charity Pavlíně Saudkové za výjimečný zážitek a možnost být součástí tohoto významného projektu.

Leave a comment