KURZ "MANAGING A LUXURY BRAND"

Po předchozí skvělé zkušenosti se vzdělávacím programem světoznámého aukčního domu Christie's jsem se rozhodla pro druhý kurz v jejich nabídce. První, který jsem s Christie's Education absolvovala, se zabýval historií šperků od doby Belle Époque až dodnes. Byl velmi intenzivní, informativní a zanechal ve mně spoustu nadšení, nabytých vědomostí a také velké očekávání – že i další kurzy budou stejně úžasné.

Kurz "Managing a Luxury Brand" byl taktéž online, ale postaven na video callech přes Zoom a celkově byl mnohem méně propracovaný a spíše než kurz to připomínalo neformální diskuzi. Což nemusí být nutně špatně, ale vzhledem k poměrně vysoké ceně za kurz by si člověk představoval vyšší úroveň. 

Provedení tedy nebylo dle mého úplně adekvátní. Naopak mě ale potěšilo, že jsme ke čtyřem lekcím z celkových pěti obdrželi obsáhlé pdf prezentace, jejichž kvalita zpracování byla špičková. 

Bohužel, i obsah kurzů mě celkem zklamal – první lekce se týkala historie domu Ferragamo, která je sice zajímavá, ale s dnešními možnostmi si ji člověk může dohledat sám a zdarma nebo je o této značce běžně k sehnání i spousta publikací. 

Jediná druhá a třetí lekce odpovídaly tomu, co by člověk měl za investované peníze dostat. Tyto dvě lekce se věnovaly současným možnostem růstu a řízení luxusní značky a jako jediné mě skutečně bavily a obohatily. V první jsme se dozvěděli o společnosti Gusto Luxe, která zprostředkovává světovým brandům, i menším značkám, vstup a fungování na čínském trhu. Tuto lekci považuji za highlight celého kurzu. 

Následující poslední dvě lekce byly totiž opět trochu mimo mísu. Předposlední se týkala nového fenoménu – aukcí luxusních kabelek, což byla v podstatě jen propagace domu Christie's a jejich nového sektoru, který se právě naceněním a dražbou kabelek zabývá a na který zároveň nabízejí další vzdělávací kurz... 

Poslední, pátou lekci si ani pořádně nepamatuji, byla to pouze diskuze dvou majitelek nějakých menších butiků (v Berlíně, Londýně a Dubaji) a v podstatě se pouze bavily o současné situaci covidové pandemie a prodejů. Opět – ne že by to nebylo zajímavé, ale ani nic extra...

Celkově mě tento kurz trochu zklamal, určitě i s ohledem na už zmíněnou vysokou cenu. Přesto však nezanevřu na kurzy pod záštitou Christie's Education, jen budu pečlivěji vybírat. :)


Leave a comment